Wednesday, 26 September 2012

Happy Birthday Suamiku :)



Happy Birthday lovely husband :)

No cakes,no candles,no real birthday presents,not even a birthday song but last week's dinner date was the best birthday celebration for my husband.

Actually,I've no idea tak tahu nak celebrate birthday my husband macam mana.nak buat suprise macam mana i tak tahu.Before this,time zaman bercinta-cinta dulu i just bought him present.pastuh,ktorang pergi makan-makan.Kononnya,this year nak buat lah kelainan sikit.masak-masak sendiri ke,and set-up sendiri candle light dinner ke.huhu.romantic habes.haha..:) tapi memandang hari tuh kerja.i decide nak celebrate kat luar je.i pun bagitahu husband ajak dinner kat Chilli's KLCC.after i had discussed with HM.Dia pulak tak nak dinner kat KLCC,katanya tak best sebab tak boleh sembang-sembang and borak lama-lama sebab KLCC 10pm dah close kan.so,i pun turutkan je lah kata suami.tuh yang dia mahukan.Lepas dah google ktorang decide dinner kat Naili's Place kat Sentul..muktamad dah.tak payah pening-pening  fikir :)
Naili's Place tempat dia not bad la..we're having the western food.

We spend more than 3 hours.sembang-sembang and borak-borak dalam environment yang agak berbeza.Even ktorang duduk satu rumah pun.sometimes tak cukup masa untuk kami sembang macam-macam hal.So,bila dah dekat luar nie.ktorang guna masa yang ada sebaik nya..hehe..=)

Happy Birthday Lovely Husband ! May Good Bless u always and hope all your dreams will come true.And i want you to know that you are still the one that i enjoy being with.You are still the one i think about all day,the one that i want to be with everyday.It means so much to know that u're always there for me.Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.Semoga ikatan perkahwinan kita kekal hingga ke syurga.

I Love u forever more :)


Love :)


Sirlon Steak..that was what I had :)


Hubby had the Steak served with Black Pepper Sauce and veggies..

Again..hubby punye..Mushroom soup and Garlic Bread..

 
Citarasa yang same..Fresh Lime =)


Naili's Sentul :)




-Hunnybee’s -

Thursday, 20 September 2012

Honeymoon :)

Honeymoon dah 3 bulan kot.agak2 dah basi ke story i nie.hehe..but,i don't care,i kisah.i nak share jugak entry nie and i nak bagi review sikit tentang Pulau Redang.huhh..kalau u'ouls nak tau Pulau Redang nie lah destinasi pilihan kami untuk honeymoon.

 

Love this picture !






Ooopss...=)



Actually,kami tak planned pun nak pergi Pulau Redang nie.i beriya2 sangat nak Honeymoon kat Bali.previous entry Matta Fair tapi hubby pulak tak nak.Katanya Malaysia nie banyak pulau yang cantik2 dan menarik.Why not, honeymoon kat negara sendiri je.i akur dan patuh arahan suami.ikutkan saje la...hubby ajak pergi Pulau Langkawi.tapi i bagitahu hubby Langkawi dah pernah sampai,so i suggest untuk honeymoon kat Pulau Redang.hubby pun agree.So,kami decided pergi terengganu drive je coz i pun boleh bawak hubby balik kampung.Sepanjang bercinta,bertunang dan hingga lah kawen hubby tak pernah jejak kampung i. i pun ambik kesempatan bawak hubby kenal dengan sedara mara di Terengganu.

view memang best..i'll miss that moment :)


malam pulak kami jalan2 kat tepi pantai.ade live band..



Tak dapat stay kat Laguna Redang.dapat lalu depan and tengok pun jadi lah..:(







time nie dalam ferry dekat Jetty Shah Bandar


Hehe..same shirt :) Sweet couple lah konon nye...ye ke??


Abaikan picture i yang atas tuh..budak demok okay.fullstop !!

Kami tak booking nak ke Pulau Redang nie.just walk in je.actually kami nak stay kat Laguna Redang tapi dah full booked.still available just Redang Beach Resort.dah takde pilihan lain kami just booked 3D2N package include snorkelling :) nak tau tak nape full booked time kami pergi tuh.singapore time tuh school holiday.So,memang full la...So,pesanan untuk bride to be kat luar sane.If you'all nak pergi honeymoon and holiday better book 2 or 3 month before.lebih selamat..tak de lah rushing and risiko takde bilik hotel.Redang Beach Resort not bad best.makan pun sodap..bilik pun ok.4 star rating i boleh bagi..hehe =)


Ke'chubby' an ku terserlah..haha


Picture nie one day before g Pulau Redang.bawak hubby jalan2 kat Pantai Batu Buruk.


tenang =)

while waiting the ferry.dah check out da..:)

wahhh...!! gaya mak datin..puihh..time nie dah nak balik.so,dress-up memang mcm gini ;)


Next Honeymoon hubby??? hehe..we're all always miss u Redang.that's our sweet memory.i'll never and ever forget.



-Hunnybee’s -

Monday, 17 September 2012

SYURGA tempat mu Sayang...

Assalamualaikum..

Hari Selasa,4 september 2012 bersamaan 17 Syawal 1433H,Sofina Ayuni telah kembali ke Rahmatullah....


Pagi,4 September sampai office macam biasa.Around 8am.Dapat call dari my sister cakap,anak buah Ayuni dimasukkan ke ICU Hospital Besar Kuala Terengganu sebab tersedak susu dan kemungkinan dah tak ada.Luluh and terkejut dengar berita nie.i pun apa lagi terus call kakak ipar atas tujuan nak dapatkan kepastian mengenai keadaan Ayuni.time tuh akak ipar on the way ke hospital.so,dia sendiri tak dapat sebarang berita mengenai Ayuni,sebab yang hantar arwah ke hospital abang i. i pun malas nak tanya lebih-lebih.faham hati seorang ibu..sedih,lemah,longlai semua perasaan bercampur baur..

Jam 9.00am dapat panggilan semula dari abang di kampung.mengesahkan yang ayuni dah meninggal dunia.SUBHANALLAH..Ya Allah...!! mengucap panjang aku..Sebelum tuh i dengan my sister memang dah standby.sebarang kemungkinan yang bakal berlaku kami terima dan redha.hati tetap nak balik kampung.First planing,i nak balik Terengganu berdua dengan sister naik flight je.Last2,husband dengan rela hati nak ikut dan dia yang drive dari KL-KT,Jam 11am bertolak dari KL.Alhamdulillah kami selamat sampai jam 4.15pm sebelum solat Asar dan sempat jugak bertemu arwah.peluk cium.Ayuni..Allah S.W.T lebih menyayangi mu sayang..Ucu hanya sempat bermesra dengan Ayuni hanya lebih kurang 4 bulan.Masih teringat dan terbayang wajahmu ketika majlis aqiqah sebelum majlis persandingan ucu 3 bulan lepas..

Sofina Ayuni ketika masih dalam pantang

Majlis Aqiqah Ayuni sebelum langsungnya majlis persandingan saya 3 June 2012


Baby Ayuni sentiasa dalam ingatan kami sekeluarga


Abang dan kakak ipar yang sentiasa tabah dan tenang menghadapi dugaan Allah S.W.T


Can't remember that moment..selepas majlis persandingan.Ucu gengam dan cium jari halus mulus Ayuni.gebu..ucu geram sangat2


Ucu tak puas cium Ayuni.Bersih.Suci.Tenang bila tatap wajah Si Kecil nie.
Syurga tempat mu sayang........


Dari Dia kita datang..kepadaNya jualah kita kembali.Semoga roh anak buahku Sofina Ayuni akan dicucuri rahmat dan digolongkan di kalangan orang-orang yang beriman dan terpilih.Al-fatihah.Amin..Ya Rabbal Alamin....



-Hunnybee’s -

Thursday, 13 September 2012

Thank you :)

Assalamualaikum...


Entry yang saje nak ngade-ngade..hehe...=)


just nak share..happy and good news..


petang balik kerja, masuk je rumah tetiba husband buat suprise belikan i Samsung Galaxy Note.yang dah lame i idamkan..previous post jealous- nak jugak..:)


Btw,terima kasih suamiku atas pemberian ini..



LOVE U SO MUCH !!



-Hunnybee’s -

Monday, 10 September 2012

Dolly Paper : Table Centerpiece

 UPDATE : My DIY table centerpiece using Dolly Paper

Assalamualaikum ouls :)

I'm sorry dah lame tak update belog pasal review wedding.Ade yang massage siap suruh update i punye wedding preparation dari A-Z hehe..Insya-Allah.tapi buat masa sekarang i hanya buat apa yang termampu and mane yang sempat je lah..Al-maklum ler kan since dah bergelar isteri orang nie tersangat lah busy.
Ok lah nie i just nak share sikit regarding table centerpiece.Honestly,i tell u guess.i memang giler suke sangat centerpiece yang cute kiut miut.before this verangan nak kan fresh flower centerpice untuk setiap table.tapi memandangkan limited budjet.lagipun last minute punye perancangan,i decide nak buat sendiri je.So,ape lagi gigih lah google sane sini.Hasilnya..taraaa....!! i guna dolly paper je.save cost! murah je.i beli dekat kedai perkahwinan kat Semua House.then, i google je template tuh.Pastuh edit je guna Photoscape and design sendiri.Kebetulan pulak caterer provide bunga setiap table.So,i pun just letak je dolly paper signage tuh kat tengah2 vase tuh.not bad..nie sebagai accessories je.i kan banyak DIY time wedding i that day.even tak berapa cantik.tapi puas hati sebab hasil tangan sendiri.So,b2b out there..boleh lah try ye....:)

GOOD LUCK !!!




My DIY table centerpiece


Love this =)


Dolly Paper nie pun i guna untuk letak kat guest book table :)



Source : Google

Source : Google


Source : Google



-Hunnybee’s -

Wednesday, 5 September 2012

Eid 1433 H

How was your Eid celebration?

For me,syawal this year penuh bermakna.Ialah beraya as a wifey.excited.nervous.sad.semua perasaan bercampur baur.hehe :) Tapi seriously,you all nak tahu tak bila dah kawin nie,tak terkira berapa banyak rumah yang you all akan pergi beraya.Biasalah kan sedara mara makin bertambah.

HM and i took one week off for Eid break but i think we spent 50% of our time on the road..hehe ;) Travelled pergi,balik dah berapa Km kan? not less than 1000km within one week.That's Bangi,KL,Melaka,Seremban back to KL,Seremban,Melaka then Bangi then Negeri Sembilan again..phew..

For the first time,1st Syawal i was celebrate Eid without my beloved family.Nak wat macam mana kan dah ada suami,so kena lah ikut ke mana suami pergi.And for the first time jugak lah i beraya kat KL tau..;( Honestly,feel beraya kat KL tak sama macam dekat kampung.KL sunyi tak meriah macam kampung.tak dengar mercun,meriam.Budak-budak main bunga api apa ntah lagi.memang tak ada lah..
Hope next year will be my turn pulak.Beraya kat kampung i pulak Terengganu..hehe :)





Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin !


-Hunnybee’s -