Sunday, 21 April 2013

Maternity shoot =)

Mood : yay! Friday sudah..tak sabar nak balik rumah my family esok :) Esok malam lepas isyak, my family akan buat kenduri arwah dan majlis kesyukuran untuk i..bila kandungan dah nak mencecah 9 bulan nie..macam2 perasaan i dah rase.Takut + nervous + excited semua ade..i hanya mampu berdoa semoga semuanya dipermudahkan. Alhamdulillah..nie kenduri doa selamat kali kedua buat i dan baby dalam kandungan nie. Time kandungan 7 months FIL and MIL dah buat dekat Bangi. Jemput orang2 masjid ke rumah untuk baca doa selamat. FIL and MIL lah super excited..yela..nie kan first cucu dorang. so, macam2 lah kehendak dorang nie. i and suami ikutkan je la...

Ehh..terkeluar topik pulak..huhh..nie nak share sikit picture yang i and officemate berposing2 gitu..hahaha...lawak and comel semua ade bila tengok balik picture2 yang ktorang ambik nie..yela...mane tak nye..yang ambik gambar nie semua nye persatuan-persatuan 'MAK BUYUNG' hahaha...=) tapi, serius bila dapat berkumpul ramai2 dengan bakal2 ibu nie rase macam best sangat sweet..! Nie pun kat office i tinggal 4 orang je lagi yang tengah pregnant. 3 orang baru je deliver so tak dapat lah nak join the club Mommy to-be..:) Kalau tak, sure seronok kan, berposing2 ramai2 dengan perut masing2..wahhh..khelass ngko jah!

Okay lah..jom cuci mate sikit. tengok gambar2 yang ktorang dah ambik nie. Actually, bukan suke2 and gedik2 tau ktorang ambik picture nie. Nie semua sebab laporan tahunan PROKOMANIA yang office i akan keluarkan untuk setiap 6 month. So, ape saje buletin, gosip2, latest news pasal cawangan akan di update pada laporan nie. i pulak salah seorang yang terpilih untuk jadi auditor untuk page ibu-ibu mengandung..So, memang lah i akan ajak ibu-ibu mengandung posing sakan..haha..:)

Jom..cuci mata..sape yang agak2 kelabu mata tengok gambar2 nie..sila jangan tengok ok...haha..=)



























 -Hunnybee’s -

Thursday, 18 April 2013

:: AVENT manual breast pump ::

Assalamualaikum mommies semua..dah lame rasenye i tak meng'update' blog kan..rindu nye..tapi ape kan daya sejak kebelakangan nie busy la..konon nye dah balik rumah bersemangat la nak update blog.tapi sekarang nie.dah tak macam dulu lagi dah.perut makin membesar, balik kerja terase penat sangat.Nasib baik lah dapat suami yang memahami, kalau suami tengok i balik kerja dengan muka kepenatan, suami tak bagi masak..so, boleh lah i baring2 and rest lepas balik office tuh.

Okay lah, entry kali nie i just nak share dengan mommies semua tentang AVENT manual breast pump. Ade mommies yang pernah pakai AVENT manual breast pump tak? boleh review sikit? Ok ke breast pump nie. I nie main beli je..nie pun sebab officemate yang promote, coz uncle dia jual barang baby avent secara online.and semua barang original from UK. So, i grabbed newborn bottle starter kit, breast pad washable and disposable semua brand AVENT. senang.lagipun boleh support bisnis uncle officemate i kan..mommies semua if interested nak beli barang AVENT boleh lah cuci2 mata kat sini ByonBiz.com..price pun murah sikit compare dengan barang AVENT kat luar sane.

Niat di hati nak beli Medela FreeStyle tapi baby pun tak de lagi. So, i pun tak tahu keadaan susu nanti macamne. i just standby manual breast pump je dulu. InshaAllah ade rezeki akan beli electric double pumping pulak. Nie pun tengah google and tanya lagi dengan mommies semua macamne cara penggunaan breast pump nie. Al-maklumla tak de experience. first time.tak tahu..hehehe..So, mommies semua mane yang berpengalaman tentang breastfeed, EBM stock or whatever pasal breastfeed boleh la share2 ye...:)






 -Hunnybee’s -