Wednesday, 11 September 2013

Majlis Aqiqah dan Kesyukuran Adelia Qaisara



Alhamdulillah...syukur selesai sudah majlis aqiqah dan kesyukuran princess kami last 2 week 24/8/2013 bersamaan 17 syawal 1434H. semuanye berjalan seperti yang dirancang. Majlis aqiqah nie kami buat dekat rumah MIL kat Bangi. hajat atok and nenek Qaisara nak buat kat Bangi. kami tak kisah nak buat kat mane2 pun. ikutkan saje permintaan atok and nenek Qaisara nie..

al-maklum lah cucu sulong lah katakan memang lah over excited nenek and atok Qaisara tuh...:)

3 ekor kambing habis wey...hahaha..2 ekor buat golek/bbq..sekor lagi masak kari..Lauk-lauk lain MIL tempah catering je..just tambah laksa MIL masak sendiri..Tema majlis aqiqah Qaisara pink + baby blue..tapi mama, babah and Qaisara tak pakai baju pink or baby blue pun.. Kami pakai baju color cream. Mama and babah pakai baju time nikah ari tuh..hahaha...recycle balik..save budget..kan..hehe..nasib baik lah boleh muat lagi pakai baju nikah tuh..tapi agak fit sikit la...tuh tanda nye mama makin sihat dan kembang dengan jaya nye...hehe...bile nak kurus nie aihh!
Anak mama..gud girl..tak meragam sepanjang majlis die..pengantin xmo nangis2 kan sayang..nanti tak cantik..huhu :)
Hahaha..habis rambut anak mama..lepas je majlis cukur jambul nie. mama and babah botakkan kepala Qaisara...

Photographer?? agak sedih bile majlis macamnie tak hire photographer kan. Bukan tak nak? you all tahu tak, photographer yang i nak semua nye dah full booked..yela..mane taknye, musim raya dan musim orang kawin kot..memang photographer ramai lah yang dah booking.. So, abang ipar i, a.k.a Qaisara punye paklong jadi bidan terjun untuk snap picture kami. hasil nye? not bad la..sebab abang ipar i dulu memang wedding photographer..but then, since last year die busy dengan kerja..semua camera DSLR die jual..hahaha..so, majlis aqiqah Qaisara hari tuh pakai camera biase je la..tak kisah la..name pun last minute kan..asal ade gambar sebagai kenang-kenangan pun jadi lah...Babah beriya beli camera baru konon nak snap picture time majlis aqiqah Qaisara..tapi hampeh! busy bebeno..tak nyempat nak ambik gambar..huhuhu...
Cerita pasal pelamin pulak..mak ai! Qaisara meriah betul pelamin awak..kalah pelamin nikah...hahaha..terkejut i, khamis malam sampai2 rumah MIL, pelamin Qaisara dah siap pasang..terkezut mak nok..! macam nak sambut menantu..haha..
hamboi! anak dara mama sorang nie..bukan main meriah lagi pelamin awak sayaannng...
nenek awak ler nie..tapi xpe lah..mama ikutkan je lah..kehendak nenek awak...=)

Tapi sedih sikit gambar time makan, and kambing tengah bergolek2 panas2 tuh nan hado..
so, you all layan je la...picture2 yang ade nie ok...:)
moh! cuci mata..tengok-tengok gambar sekitar majlis aqiqah puteri kami..
Btw,thanks kepada semua sanak saudara, rakan-rakan dan semua yang hadir..:)

 Hamboi! pelamin anak mama...kalah pelamin nikah...kemaiin lagik ye....=)
Yeahhh...!! puas mama carik gown untuk awak sayang..Finally, jumpe jugak dekat Alamanda..tapi terbesar sikit. Tak pela kan..biar besar sikit..Next time, boleh pakai lagi..stokin and headband mama beli kat Lovely Lace, Alamanda..cute :)
Haaaa..nie bunga telur nenek Qaisara buat sendiri tau..MIL memang rajin and suke buat benda2 cenggini..Dulu time i nikah pun hantaran memang semua bunga dip..
DIY from MIL..nak tempah?? lai2..PM :)
Amboi2! kemain gelak sakan awak ye Qaisara :)
Nasib baik die tido dulu sebelum majlis cukur mula..hehehe
LoVE u sayaaang..:)
Goodies bag yang i bagi pada tetamu...Lelaki and perempuan different tau..Lelaki i bagi kain pelekat, telur and dodol..Goodies bag perempuan pulak ade towel,telur and dodol..
Bunga telur dip MIL buat 50pcs je..letak telur masin..

Cehhh..! nak jugak..nie baju yang kami pakai pada hari majlis..wahh...sedondon..raya tak dapat sedondon sangat..
So,hari aqiqah kite sedondon..sweeeet!

How time flies..Adelia Qaisara anak babah, mama dah 3 bulan rupenye..mama rase macam baru semalam awak keluar dari rahim mama sayang. Semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh pada babah, mama dan orang2 sekeliling awak sayang..
Terima kasih atas nikmat kurniaan mu Ya Allah..akan ku jaga amanah yang kau anugerahkan ini sebaik mungkin.
InshaAllah...


-Hunnybee’s -

1 comment: