Wednesday, 31 October 2012

Syukur Alhamdulillah...

Assalamualaikum bloggers!

hehe..tak tau macamne nak start entry nie..setiap ayat yang nak taip nie i asyik duk senyum je nie..*excited..hehe.sabar as..sabar...btw, just nak share a gud news dengan you'all. The first thing, i nak cakap..Syukur Alhamdulillah Ya Allah di atas nikmat kurniaan yang telah kau berikan. happy sangat-sangat i disahkan positive (+ve) pregnant.yehuuu... :) rase macam nak lompat2 je nie..huhu..tapi ape kan daya..sabar je la..Actually, pada awal permulaan dapat tau yang i nie pregnant, i ingat nak share kat blog.tapi bile fikirkan balik..tak pe lah nanti lah dulu sebab usia kandungan baru lagi..but now, i dah nak masuk
 10 weeks pregnant..diam tak diam dah nak masuk 3 month da..amin..

Cerita nya bermula macam nie.Last September period i lewat lagi..again..again..and again..bile bagitahu dengan husband. Dia cakap huhh..bagus lah..ntah2 sayang pregnant kot.i cakap tak mungkin lah sebab i tak nak mengharap sangat sebab lepas kawen je period i dah x teratur.myb disebabkan perubahan hormon kot.First month kawen, period i lewat 7 days. Second month kawen lewat 2 days. Third month 4 days. So,bile bulan september nie lewat lagi. i buat relax je la.tak nak lah over excited sangat nanti kecewa pulak kan..
Lepas dah seminggu tak period jugak. i saje je lah gatal2 test. pregnancy test kit memang ade jew standby. So,bangun pagi before pergi kerja i terus lah test.jeng2..the result is POSITIVE. I'M PREGNANT !! Ya Allah tetiba je air mata mengalir time tuh.tak tahu lah kenape.terharu sedih semua ade lah..mengigil satu badan. Kuar je toilet i ingat tak nak bagitahu hubby dulu.konon2 nye nak buat suprise lah malam2 sikit baru nak bagitahu. tapi hubby nampak i semacam je bile kuar toilet.dye tegur i nape sengeh2 nie.Then,i terus peluk hubby. Abang, dah ready ke nak jadi 'babah'? i terus tunjuk result 2 line tuh.huh..then,hubby said Alhamdulillah...rezeki kite sayang..pagi tuh i memang dah xde mood nak pergi kerja. tgh drive ke ofice pun boleh senyum sorang2 sepanjang perjalanan..hahaha..kat ofice pulak asyik duk main msg dengan  hubby sebab still tak pecaya yang i nie preggy. Ayat paling terharu i dapat dari hubby " Terima Kasih Sayang, Abang bangga dengan sayang sebab sayang mampu pregnant dan boleh bagi abang zuriat " SubhanaAllah...syukur..mengalir lagi air mata nie...:(

Petang, lepas ofice hour i and husband decided pergi clinic untuk nak double cnfirmkan balik sama ada confirm pregnant or tak.Pusing punya pusing konon nak check up dekat panel clinic husband dekat area Taman Melawati. malangnya, panel clinic dah tutup sebab kami sampai pukul 7pm. So,kami pergi Klinik Idzham,Taman Melawati..time jumpa doctor, i bagitau yang i dah lewat period 1 week. pagi tadi dah buat test sendiri then positive.doctor just senyum je.dia cakap sah lah tuh awak pregnant.hehe..ehh2..senang nye doctor nie cakap macam tuh je..tak check, and tak buat pape pun kat i..senang nye dye sahkan i nie pregnant. tapi kalo awak nak kan kepastian lagi. kita boleh buat urine test lagi sekali. Then, lepas buat test lagi sekali memang confirm dan sah lah i'm pregnant! so..senang lah hati sebab doctor sendiri yang sahkan..Amin Yarabbalalamin....


Sekarang hanya mampu berdoa harap sepanjang tempoh kehamilan nie segala urusan dipermudahkan..
Terima Kasih Tuhan diatas pemberiaan nie.



-Hunnybee’s -

Thursday, 25 October 2012

D.I.Y Candy Buffet

Assalamualaikum and hi bloggers!

First, i nak say sorry if you'all bosan dengan entry i kali nie..hehe..sebab nak share wedding review lagi..hehe..again..again..and again..sure you'all jemu kan..bluekkk..!! ;) but i don't care..nak share jugak.if u're interested you'all bace lah.Kalau tak, just ignore it ok.i tak paksa okay =)

Candy Buffet ek..nak kata candy buffet tak da lah candy buffet sangat pun. Nie pun idea last minute.View blog b2b yang buat candy buffet and guest book.i pun jadi serius excited giler nak buat jugak.tapi i combine sekali candy buffet and Guest Book table. i just sewa meja banquet kat caterer then carik space sikit dekat depan umah . Then, i sediakan 2 khemah khas yang siap dengan paper lantern. Semua D.I.Y tau..gigih..malam lepas nikah, semangat i set-up khemah and table, gantung paper lantern. semua nya buat sendiri. yela..nak puas hati kan. kalau i suruh orang lain..dorang tak tau apa yang i nak. i nie dah lah jenis cerewet punya orang..huhu..
But the day before majlis i brief dekat my cousin and friends macamne nak arrangekan table tuh. sebab time sanding i dah tentu tak berkesempatan nak tengok progress candy buffet and guest book tuh.

If i story banyak2 pun sure you' all bosan..so, jom kite review sikit macamne i arrange and deco the candy buffet and guest book..huhu..enjoy guys!








Nie pun last minute preparation, pagi before sanding gigih duk mencucuk Lollipop nie.


Sticker nie pun i design and print sendiri tau..hehe..lollipop tuh kalau you'all nak murah beli dekat
Pemborong Gula-gula.berbaloi..







Alhamdulillah..bawah khemah yang ade paper lantern nie lah yang jadi tumpuan tetamu untuk bergambar..phew..
Thanks all!


Ehh..tetibe pulak ade gambar i and HM..hehe..saje je kan..nak ngade2..huhu =)




-Hunnybee’s -

Tuesday, 16 October 2012

Hand Bouquet

Firstly, I'd like to apologize if I bore you guys with wedding related stories. It has been four months,why can't this girls just move on and stop talking about the same thing, kan ?


Actly,ade lah  a few friends inbox and asked me about the vendor I hired and asked me about my wedding preparation. As I told you guys before, my wedding nie tak de lah meriah and mewah sangat.biasa-biasa je..just simple. Banyak benda yang DIY (nak save budget lah katakan).Boleh saving pun ye, puas hati pun ye sebab dapat tengok hasil tangan sendiri..hehe :)





Here, I nak share sikit tentang Hand Bouquet.Sekarang nie banyak sangat hand bouquet yang cantik-cantik  kan.Macam-macam rupa, gaya, style and material ada sekarang nie. Memang stylo abih! But for me, on my Big day that day i just booking fresh flower Hand Bouquet by Azika Collection. Package yang i ambik exclude hand bouquet fresh flower.Dorang just bagi artificial je..But then, memandangkan i nak sangat fresh flower, so kena lah add on 150rm.But worth it, puas hati sebab i memang suke sangat the hand  bouquet fresh flowers Azika Collection nie.


Thank you so much Azika Collection for the beautiful hand bouquet. I love it so much and all honestly, the flowers are beautiful..my favourite part of the wedding ! :)













-Hunnybee’s -

Friday, 5 October 2012

Of Zee Fitri


A lot of you wanted to know more about Zee Fitri, the make-up Artist who made me up on my solemnization and reception that day.


Like I previously mentioned, I actually dah booked full package with Azika Collection. Full package means I had booked all three session make up but last minute change sebab after I had final discussed dengan my family. My family agree yang majlis berinai cancel sebab takut rushing dan penat.Yela..mane tak nya nikah Sabtu lepas Asar then malam pulak nak buat malam berinai. Kesian hubby i tak kan nak balik Bangi lewat malam kan... :)


So, i just ambik pakej dua kali make up, all accessories and the pelamin with Azika Collection. Time first booked dengan Azika. i request dengan owner Azika tuh sendiri yang make up kan i. tapi dia sendiri pun tak boleh nak janji sebab time date nikah and sanding i tuh.memang ramai sangat majlis yang Azika kena handle. But then,dia cakap under Azika Collection ade a few make up artist.i just doa hope i dapat MUA yang ok...at last,malam before nikah i dapat call dari Kak Zee Fitri.nie lah orang yang akan make up kan i time nikah and sanding..Orang nye memang best.happy go lucky..sambil make up boleh buat lawak, gelak2, makan2..tapi tangan sentiasa bergerak..then,hasil nye memang awesome..


Make-up during solemnization..Simple,natural and nice :)


Reception Make-up..look..smokey eyes..

For solemnization i requested for a simple make up..yang sesuai untuk majlis akad nikah. I think she expect for the smokey eyes look :) So,yeah she is fully recommended for those for bride to be out there and for those who love similiar style! and look smokey eyes2 gitu ! hehe =)




-Hunnybee’s -

Monday, 1 October 2012

4 month as a wifey...:)


Assalamualaikum....

Dah lama tak update entry kan..:) hehe..ari nie 2 October 2012.So,genap 4 bulan i menjadi isteri kepada suami tercinta Mohd Hadi Mokhtar.ALHAMDULILLAH...sepanjang 4 bulan bergelar isteri kepada suami tercinta,semuanya okay.hal kecik2 and gaduh2 manja tuh biasa lah kan..asam garam rumah tangga.As long, kite suami isteri pandai handle problem tuh..InsyaAllah everything gonna be ok.

4 bulan eh...4 month....huhu...rase macam baru last week nikah dan bersanding..hehe..rindu sangat2 saat suami lafazkan akad nikah.paling bermakna dalam hidup i.Genap 4 bulan nie jugak ari nie 2 October 2012 (Thursday)..i tak pernah rase happy macam nie..nak nanges...bukan nanges sebab sedih ke ape...nak nanges sebab terharu dengan rezeki yang Allah S.W.T kurniakan pada i dan suami..Alhamdulillah....syukur pada mu Ya Allah......happy..happy...happy......amin...........:)





Ya Allah,Ya Tuhanku kau permudahkan lah segala urusan kami..Limpahkan Nur Kasih, Limpahkanlah berkat dan rahmatmu, murahkan lah rezeki kami, kurniakan kami zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh serta berikanlah ketenangan kepada kami di dunia dan akhirat.
Amin Ya Rabbal Alamin..




-Hunnybee’s -