Thursday, 20 December 2012

Early Pregnancy

Assalamualaikum & Salam jumaat mommy semua...:)

Yepppy Friday! huhh..pagi jumaat yang indah nie..sangat bersemangat i nak update blog..last week nak update blog nie tp diri nie tersangat lah busy disebabkan ade audit kat office.

Okay lah entry kali nie i nak share sikit dengan you all semua tentang ragam i time early pregnancy. Kandungan i sekarang dah nak masuk 5 month..Alhamdulillah :) dah second trimester. pejam celik, pejam celik kan..sekejap je rase nye..almost 4month+ to go i dah nak jadi 'mama'..macam tak pecaye je..hehe..tapi tuh lah hakikat nye..mohon dipanjatkan doa berterusan supaya baby dalam kandungan membesar dengan sihat sehingga selamat deliver.

Nie lah antara buah yang akan i borong bila ade peluang pergi pasar..hehe :)

Kisah early pregnancy, ade orang cakap 3 bulan pertama kandungan kena jaga betul-betul sebab kandungan tak kuat lagi. time 3 bulan pertama nie jugak lah morning sickness menguasai diri..haha..tapi alhmdulillah i tak de lah teruk sangat morning sickness.just pagi je time gosok gigi.sure muntah..pergghh..time tuh tak larat rase macam nak terkeluar semua isi perut.tapi bila muntah nie sebenarnye dia mendekatkan lagi diri kita dengan baby dalam kandungan tuh. Ade orang alahan teruk tak boleh bau perfume lah, tak boleh masak lah.tak boleh bau itu nie..tapi i alhmdulillah tak de pulak rase benda2 tuh semua. sepanjang kehamilan nie tak banyak masalah hope time deliver nanti pun mudah lah...

Nie pulak salad,carrot,tomato mix pulak dengan thousand island and mayo..
perghh..dapat nie benda lain tak pandang da..


Kiwi..salah satu lagi favourite i ok. bagi je lah pape buah kat i..sure i telan..
kegilaanku buah-buahan time early pregnancy..
3 bulan pertama i just tak lalu nak makan nasi. i just nak buah, salad,buah salad and sayur je..perghh..tak tahu lah ape kena dengan tekak nie. hubby suruh makan nasi jugak. katanya nanti baby tak cukup zat. nak gantikan nasi i hanya mampu telan bubur or soup je.yang lain semua buah..hehe...tapi sekarang tidak lagi..selera makan dah ok balik..alhmdulillah..masuk second trimester nie i dah mula selera nak makan nasi balik..makin sihat lah anak mama ye...bukan main selera lagi sekarang nie.tapi stock buah tetap WAJIB ade dalam fridge.nak jadikan cerita beli i dapat lepaskan geram beli buah kat pasar.rm40 untuk buah je i akan beli.i sorang pulak tuh yang hadap..hehe..aii..macam2 ragam lah perut nie..


 -Hunnybee’s -


Tuesday, 11 December 2012

Stretch Marks..Please GO AWAY!!

Alahai rindu nye nak update entry..rasa macam dah lame sangat tak meng'update' blog nie..hehe..ade yang rindu i ke?eh2..perasan nye lahai ngko nie as oi.artis ke ngko nyah.tak de makne nye ade orang nak rindu2 kat ang..hurmm...tak pe lah..bagi sape yang nak bace entry nie..bace la ye..kalo tak nak.just ignore je..

Actly,i tengah risau sangat pasal kehadiran stretch marks..OMG! no2..wahai stretch marks..please...please..please go away! untuk nak sedap kan hati dah puas i men'google'. Actly, stretch marks during pregnancy is normal. so,mummy2 kat luar sana tak payah lah nak risau and stress sangat (ececeh! cakap untuk nak sedapkan hati sendiri) Tapi serius la..you all nak tau tak, bila baby makin membesar, kulit kita makin jadi regangan that's normal. kalau nak jadi mama,kena lah terima and hadap semua nie. Bila i bagitahu husband pasal stretch marks nie husband cakap normal lah tuh.tuh makna nye baby kite sihat dan makin membesar. mama jangan lah risau..hehe..i tahu husband cakap macam nie sebab nak jage and sedapkan hati i je tuh..huhu..tapi ade betul nye jugak..mama tak kisah sayang..yang penting anak mama sihat membesar dengan sempurna dalam perut nie.



Currently, im using bio oil. bio oil nie memang dari dulu lagi i pakai.sebelum kawin time study dulu dah mula pakai Bio-oil nie. then,since awal permulaan dapat tahu i pregnant.time tuh 5 weeks i dah mula sapu bio oil kat perut,pinggul,lengan and breast.memang lah time nie tak de lagi strectch marks.bak kata orang
"prevent is better than cure".



But now, kandungan dah masuk 4 month rase macam bosan pulak nak teruskan pakai Bio-Oil..saje gedik2 nak tukar product lain.survey punye survey, i berkenan dengan 2 product nie..huhh..nie dia. Earth mama Angle Baby's Natural stretch oil. Nie pun i terbaca dekat blog Dr.Halina.dari sini lah i terpengaruh nak mencuba product nie..Dr.Halina cakap product nie ade jual dekat The Curve.Lagi satu product yang i sangat suke dan berkenan  Cold Pressed Virgin Coconut Oil by Tanamera Postnatal. Product tanamera pun ok jugak..aiyaa..nie yang buat confuse nie.tadi i baru pas call center tanya mane stokis yang paling dekat i boleh  dapatkan product tanamera nie.dorang pun cakap kat Dynas Butik kat The Curve.So,ape lagi weekend nie boleh la bodek suami..ajak pergi The Curve survey 2 product nie..yehuuu...:)




For more detail tentang product nie.boleh tengok link nie www.babydash.com.my and
hazelbeautyfashion.blogspot.com








                                             -Hunnybee’s -


Tuesday, 27 November 2012

Serik...tak nak dah pakai sliper tuh...!!

urwaaargghhh....!! eh2..tak pasal2 nak jerit kan...huhu..i just nak share satu pengalaman yang i anggap ngeri lah jugak nie..hehe..sepanjang tempoh i pregnant.Alhamdulillah i tak pernah jatuh or bleeding or ade ape-ape komplikasi.syukur..


Cerita nya bermula macamnie.jumaat lepas dekat office i ade buat majlis makan-makan celebrate birthday staff.nak di jadikan cerita..pada hari kejadian i pakai sliper 'jepun' haha..untuk ke pantry.kebetulan time nak kuar dari pantry tuh i jatuh..pergghh...!! sakit dan terkejut.nak tahan dari perut and punggung yang jatuh.akibatnye kaki i terseliuh dan tangan bengkak...so pity u :(


Time jatuh tuh i tak jerit pun terkejut punye pasal terus bangun then, terus jalan pergi kat officemate lagi sorang. i bagitahu dorang yang i jatuh.punye lah dorang nie risau dan terkejut.i ape lagi terus je mengalir air mata nie.time tuh dah tak fikirkan kaki dah.i hanya fikirkan keadaan baby dalam pewot nie..aduihh..memang seram lah bila dengar jatuh2 nie..


Dengan bantuan officemate yang baik hati.dorang terus hantar i pergi klinik dekat Sentul.bukan apa dorang suruh pergi check takut jadi pape kat baby.SubhanaAllah...dalam kereta i hanya mampu berdoa gosok2 perut cakap dengan baby.In shaa Allah baby tak de ape..mama sayanaaanng baby..air mata mengalir lagi..:(


Doctor hanya bagi ubat nie untuk i :) ubat lain tak boleh sebab i pregnant..


Sampai klinik i bagitahu doctor i jatuh tadi kat office.sekarang i pregnant.doctor dengar pregnant terus suruh baring coz nak check keadaan baby.kaki i langsung doctor tak tengok.tapi time tuh kaki memang dah bengkak dah.lepas dah scan and doctor check detail semua alhmdulillah xde pape.baby ok..amin Ya Allah..doctor siap tanya i ade bleeding tak time jatuh tadi.so far, macam i cakap tadi lah i memang xde bleeding pun.


Syukur Alhamdulillah baby xde pape..just kaki i je yang terseliuh..

 
Syukur Alhamdulillah..anak mama xde pape..ari tuh 1st time scan,baby kecik je.Last week scan.
Dah besar dah anak mama. 5+ month to go..excited mama and babah nak jumpa anak mama.. :)


-Hunnybee’s -

Wednesday, 21 November 2012

*Excited 1st time scan*

So where shall I start? hehe...

Hari nie i just nak share sikit experience masa first time pergi scan.huhu..Last month time i pergi check-up dekat Klinik Kesihatan AU2, doctor tak suggest scan lagi sebab usia kandungan terlalu awal,time tuh baru 8 weeks. Kalau scan pun tak nampak. So,doctor suruh i datang balik bila usia kandungan mencecah 4 bulan. Tapi i and husband memang jenis tak sabar.Yela..i bukan ape menurut cerita kawan-kawan yang dah berpengalaman nie.Dorang time mula-mula dapat tahu pregnant je terus pergi scan. Nie sebagai satu langkah baik sebab kita boleh tahu kandungan kita tuh ok ataupun tak.
yela..takut jadi kandungan luar rahim.

Lepas kawan-kawan semua nasihatkan suruh pergi scan.i bagitahu husband. Husband pun setuju. Bagi dia,mana baik untuk baby.dia ikutkan je.hehe..i explain kat husband kalau nak scan dekat government boleh tapi lambat lagi, kena tggu 4 bulan baru doctor kat government nak scan. Tapi i and husband memang excited dan jenis tak sabar.usia kandungan 9 weeks kami decided nak scan just untuk nak tahu kandungan and kedudukan baby ok ataupun tak. Kami decided pergi Klinik Fauziah dan Rakan-rakan dekat Ampang.nie pun best friend i yang recommend.Dia cakap clinic nie best semua doctor dia perempuan.sebab my friend pun scan kat sane.So lepas balik kerja, malam kami terus ke Klinik Fauziah dan Rakan-rakan. Kebetulan time pergi tuh ramai pulak patient.tapi nak buat macamne.sabar je la kan..

SubhanaAllah..syukur Alhmdulillah.....:)

Masuk je bilik doctor, i cakap nak scan.doctor suruh baring.i pulak sibuk suruh husband ikut sekali. nak suruh en.husband tengok sekali hasil baby kami..huhu..Time baring tuh doctor sapu sejenis gel kat perut nie.sejuk je rase nye.hehe.jeng2..huwaaaa...doctor cakap.ehh..nampak tak baby awak tuh..nie kaki dia, nie tangan dia.dah ade tau..i macam blurr..terkejut and nak mengalir dah air mata time tuh..then,doctor explain kat mane kedudukan baby,kat mane pundi kencing and kat mane salur peranakan.ok now i dah  faham.sebab mula2 tengok dekat skrin scan tuh memang tak faham..hehe..al-maklum lah tak de experience sebelum nie.Then,doctor cakap ok kita dengar heartbeart baby pulak ye..then,doctor panggil husband i..papa dia meh sini dengar jantung baby..hehe..SUBHANALLAH....serius i dengar heartbeat baby tuh..alhmdulillah..doctor cakap semua nya normal.baby pun berada di tempat yang betul.means kandungan i bukan luar rahim..alhmdulillah...amin...

bila tengok picture nie..jadi tenang and tersenyum sorang2..hehe..

Keluar je clinic tengah jalan ke kereta.i nangis.nangis bukan sedih tapi terlalu happy,terkejut semua perasaan ada.Ya Allah besar sungguh nikmat anugerah yang kau berikan dan diciptakan buat kami. Aku bersyukur atas nikmat kurniaan rezeki yang telah kau berikan..amin...i cakap dengan husband i sedih. husband cakap,nak sedih and nak nangis buat ape.sepatutnye happy la sebab kite nak ade baby. yang husband dari tadi asyik duk sengih and senyum je..suke leteww...=) mybe naluri lelaki tak rase ape yang i rase.sebab baby tuh takde dalam tummy dia.naluri seorang bakal ibu nie lain. eh2..nape i nie tetibe jadi sensitive and emo pulak nie kan..hehe..Btw,syukur alhmdulillah..doakan i and baby sihat dan permudahkan segala urusan sepanjang tempoh kehamilan nie sehingga la bersalin...



-Hunnybee’s -

Monday, 19 November 2012

Pengalaman buka Buku Merah :)

Assalamualaikum bloggers! expecially mommy to-be out there..hehe..dulu entry semua untuk bride to-be kan. Al-maklum lah keadaan dah berubah. i bakal jadi mommy. So,update blog sekarang of coz lah pasal pregnancy, mommy, and baby...yehuu..:)

Okay lah, nie i nak share sikit dengan you all i punye first time experience bukak Buku Merah.Erm..ntah lah kawan-kawan semua cakap buku merah, i pun panggil lah buku merah jugak. tapi i tengok color buku tuh macam PINK je.huhu..Tak kisah la color pape pun yang penting buku tuh untuk rekod kesihatan ibu-ibu sepanjang tempoh mengandung. Al-kisahnya, i dapat tahu i nie pregnant time 5 weeks. Time tuh check-up kat klinik private je. So,bila disahkan memang positive pregnant.Doctor suruh pergi Klinik Kesihatan berhampiran untuk bukak buku merah. Tapi menurut cerita officemate i yang dah berpengalaman nie, dorang cakap buku merah nie boleh bukak time usia kandungan 3 bulan. So,i pun ape lagi ingat nak tunggu 3 bulan lah baru nak pergi Klinik Kesihatan untuk bukak buku merah nie. Tapi Husband hari-hari suruh i pergi klinik cepat2 untuk bukak buku merah. Katanya tak payah tunggu 3 bulan pun tak pe,bukak buku awal2 bagus nanti kalau ade pape masalah dari awal lagi kita dah boleh tahu.ade betul nye jugak cakap husband i nie. So,i patuh arahan suami. 2 hari lepas disahkan +ve pregnant, i terus pergi Klinik Desa Kg.Pasir Hulu Klang. That day, doctor suruh i pergi Klinik Kesihatan Ibu dan Anak Setapak. Tapi nasib baik sebelum pergi i call dulu. Nurse kat Klinik tuh cakap, dorang tak cover area tempat yang i duduk. Then,nurse tuh bagi phone number Klinik Kesihatan AU2, Keramat. Macam biasa i pun call dulu sebelum pergi. Aleh2 benda yang same jugak,nurse kat KK AU2 cakap dorang tak cover area AU4.hampeh tol! aduih..i dah pening dah..nurse tuh suruh tanya Klinik Desa Hulu Klang. Then, finallly...kat sini lah tempat yang i akan check-up every month..:) dekat je lah dengan rumah. So, baru i tau rupanye klinik kesihatan nie dorang hanya cover 2,3 area sahaja.So,in advice to mommy to-be sebelum pergi mane2 klinik untuk bukak Buku Merah tuh better call dulu. Kang buat letih badan je. pergi2 tapi tak boleh bukak buku kat situ..



Pagi i sampai Klinik 7.40am. Konon dah awal lah tuh i sampai.Tapi bila langkah masuk klinik je.pergghh...!! tengok orang dah ramai menunggu.padahal klinik pukul 8am baru bukak.Dorang sampai awal nie agaknye subuh2 lagi dah menunggu depan pintu Klinik kan..hehe..


Sampai je Klinik i terus ke kaunter, cakap dengan nurse yang i baru first time nak bukak buku merah. Then, nurse tuh suruh ambik number. Then, kena isi form and buku merah. Kat situ semua detail dorang perlukan. Nama ibu, nama bapa, tarikh perkahwinan.dan macam2 lah i tak hengat..huhu..Pastuh, dye suruh letak urine kat bakul yang dorang dah sediakan.i terpinga2 da..blurrrr..yela..bekas kat mane nak ambik? pastuh nak letak kat bakul mane? aduihh..tak tahu.dah lah pergi klinik sorang2 tanpa di temani husband :( then,nurse kat sane explain lah kat i ape yang patut buat setiap kali check-up kat sini.
Ok now, i dah faham da..!


Tunggu punye tunggu..dah turn i. nurse tanya i macamne tau yang i nie pregnant. i cakap lah yang i dah check sendiri memang positive.then, pergi check kat klinik private pun memang doctor sahkan +ve jugak, Then, nurse tanya last period. Pastuh nurse tanya lah macam2..i pun dengan jujur lah jawab,pastuh nurse suruh baring.hehe...i segan gileeer even perempuan same perempuan giler segan bile nurse suruh selak baju untuk check B. nak wat mcmne kan. i ketepikan perasaan malu. sebab i fikir nie semua untuk kebaikan i dan baby dalam pewot nie. Lepas dah check semua, alhmdulillah everything normal. pastuh kena ambik darah pulak.mak ai..sabo je la.boleh tahan banyak jugak darah dorang ambik. tak pe lah..i buat muka redha je la..pastuh, nurse bagi next appointment..So, mommy kat luar sane, untuk kebaikan ibu and baby jangan lah 'miss' date appointment yang klinik dah bagi tuh..(nasihat untuk diri sendiri jugak)...=)



Alhamdulillah...semuanya ok..Doakan i and baby sentiasa dalam keadaan yang sihat dan dipermudahkan segala urusan..amin..... :)



-Hunnybee’s -

Wednesday, 31 October 2012

Syukur Alhamdulillah...

Assalamualaikum bloggers!

hehe..tak tau macamne nak start entry nie..setiap ayat yang nak taip nie i asyik duk senyum je nie..*excited..hehe.sabar as..sabar...btw, just nak share a gud news dengan you'all. The first thing, i nak cakap..Syukur Alhamdulillah Ya Allah di atas nikmat kurniaan yang telah kau berikan. happy sangat-sangat i disahkan positive (+ve) pregnant.yehuuu... :) rase macam nak lompat2 je nie..huhu..tapi ape kan daya..sabar je la..Actually, pada awal permulaan dapat tau yang i nie pregnant, i ingat nak share kat blog.tapi bile fikirkan balik..tak pe lah nanti lah dulu sebab usia kandungan baru lagi..but now, i dah nak masuk
 10 weeks pregnant..diam tak diam dah nak masuk 3 month da..amin..

Cerita nya bermula macam nie.Last September period i lewat lagi..again..again..and again..bile bagitahu dengan husband. Dia cakap huhh..bagus lah..ntah2 sayang pregnant kot.i cakap tak mungkin lah sebab i tak nak mengharap sangat sebab lepas kawen je period i dah x teratur.myb disebabkan perubahan hormon kot.First month kawen, period i lewat 7 days. Second month kawen lewat 2 days. Third month 4 days. So,bile bulan september nie lewat lagi. i buat relax je la.tak nak lah over excited sangat nanti kecewa pulak kan..
Lepas dah seminggu tak period jugak. i saje je lah gatal2 test. pregnancy test kit memang ade jew standby. So,bangun pagi before pergi kerja i terus lah test.jeng2..the result is POSITIVE. I'M PREGNANT !! Ya Allah tetiba je air mata mengalir time tuh.tak tahu lah kenape.terharu sedih semua ade lah..mengigil satu badan. Kuar je toilet i ingat tak nak bagitahu hubby dulu.konon2 nye nak buat suprise lah malam2 sikit baru nak bagitahu. tapi hubby nampak i semacam je bile kuar toilet.dye tegur i nape sengeh2 nie.Then,i terus peluk hubby. Abang, dah ready ke nak jadi 'babah'? i terus tunjuk result 2 line tuh.huh..then,hubby said Alhamdulillah...rezeki kite sayang..pagi tuh i memang dah xde mood nak pergi kerja. tgh drive ke ofice pun boleh senyum sorang2 sepanjang perjalanan..hahaha..kat ofice pulak asyik duk main msg dengan  hubby sebab still tak pecaya yang i nie preggy. Ayat paling terharu i dapat dari hubby " Terima Kasih Sayang, Abang bangga dengan sayang sebab sayang mampu pregnant dan boleh bagi abang zuriat " SubhanaAllah...syukur..mengalir lagi air mata nie...:(

Petang, lepas ofice hour i and husband decided pergi clinic untuk nak double cnfirmkan balik sama ada confirm pregnant or tak.Pusing punya pusing konon nak check up dekat panel clinic husband dekat area Taman Melawati. malangnya, panel clinic dah tutup sebab kami sampai pukul 7pm. So,kami pergi Klinik Idzham,Taman Melawati..time jumpa doctor, i bagitau yang i dah lewat period 1 week. pagi tadi dah buat test sendiri then positive.doctor just senyum je.dia cakap sah lah tuh awak pregnant.hehe..ehh2..senang nye doctor nie cakap macam tuh je..tak check, and tak buat pape pun kat i..senang nye dye sahkan i nie pregnant. tapi kalo awak nak kan kepastian lagi. kita boleh buat urine test lagi sekali. Then, lepas buat test lagi sekali memang confirm dan sah lah i'm pregnant! so..senang lah hati sebab doctor sendiri yang sahkan..Amin Yarabbalalamin....


Sekarang hanya mampu berdoa harap sepanjang tempoh kehamilan nie segala urusan dipermudahkan..
Terima Kasih Tuhan diatas pemberiaan nie.



-Hunnybee’s -

Thursday, 25 October 2012

D.I.Y Candy Buffet

Assalamualaikum and hi bloggers!

First, i nak say sorry if you'all bosan dengan entry i kali nie..hehe..sebab nak share wedding review lagi..hehe..again..again..and again..sure you'all jemu kan..bluekkk..!! ;) but i don't care..nak share jugak.if u're interested you'all bace lah.Kalau tak, just ignore it ok.i tak paksa okay =)

Candy Buffet ek..nak kata candy buffet tak da lah candy buffet sangat pun. Nie pun idea last minute.View blog b2b yang buat candy buffet and guest book.i pun jadi serius excited giler nak buat jugak.tapi i combine sekali candy buffet and Guest Book table. i just sewa meja banquet kat caterer then carik space sikit dekat depan umah . Then, i sediakan 2 khemah khas yang siap dengan paper lantern. Semua D.I.Y tau..gigih..malam lepas nikah, semangat i set-up khemah and table, gantung paper lantern. semua nya buat sendiri. yela..nak puas hati kan. kalau i suruh orang lain..dorang tak tau apa yang i nak. i nie dah lah jenis cerewet punya orang..huhu..
But the day before majlis i brief dekat my cousin and friends macamne nak arrangekan table tuh. sebab time sanding i dah tentu tak berkesempatan nak tengok progress candy buffet and guest book tuh.

If i story banyak2 pun sure you' all bosan..so, jom kite review sikit macamne i arrange and deco the candy buffet and guest book..huhu..enjoy guys!








Nie pun last minute preparation, pagi before sanding gigih duk mencucuk Lollipop nie.


Sticker nie pun i design and print sendiri tau..hehe..lollipop tuh kalau you'all nak murah beli dekat
Pemborong Gula-gula.berbaloi..







Alhamdulillah..bawah khemah yang ade paper lantern nie lah yang jadi tumpuan tetamu untuk bergambar..phew..
Thanks all!


Ehh..tetibe pulak ade gambar i and HM..hehe..saje je kan..nak ngade2..huhu =)




-Hunnybee’s -

Tuesday, 16 October 2012

Hand Bouquet

Firstly, I'd like to apologize if I bore you guys with wedding related stories. It has been four months,why can't this girls just move on and stop talking about the same thing, kan ?


Actly,ade lah  a few friends inbox and asked me about the vendor I hired and asked me about my wedding preparation. As I told you guys before, my wedding nie tak de lah meriah and mewah sangat.biasa-biasa je..just simple. Banyak benda yang DIY (nak save budget lah katakan).Boleh saving pun ye, puas hati pun ye sebab dapat tengok hasil tangan sendiri..hehe :)





Here, I nak share sikit tentang Hand Bouquet.Sekarang nie banyak sangat hand bouquet yang cantik-cantik  kan.Macam-macam rupa, gaya, style and material ada sekarang nie. Memang stylo abih! But for me, on my Big day that day i just booking fresh flower Hand Bouquet by Azika Collection. Package yang i ambik exclude hand bouquet fresh flower.Dorang just bagi artificial je..But then, memandangkan i nak sangat fresh flower, so kena lah add on 150rm.But worth it, puas hati sebab i memang suke sangat the hand  bouquet fresh flowers Azika Collection nie.


Thank you so much Azika Collection for the beautiful hand bouquet. I love it so much and all honestly, the flowers are beautiful..my favourite part of the wedding ! :)













-Hunnybee’s -

Friday, 5 October 2012

Of Zee Fitri


A lot of you wanted to know more about Zee Fitri, the make-up Artist who made me up on my solemnization and reception that day.


Like I previously mentioned, I actually dah booked full package with Azika Collection. Full package means I had booked all three session make up but last minute change sebab after I had final discussed dengan my family. My family agree yang majlis berinai cancel sebab takut rushing dan penat.Yela..mane tak nya nikah Sabtu lepas Asar then malam pulak nak buat malam berinai. Kesian hubby i tak kan nak balik Bangi lewat malam kan... :)


So, i just ambik pakej dua kali make up, all accessories and the pelamin with Azika Collection. Time first booked dengan Azika. i request dengan owner Azika tuh sendiri yang make up kan i. tapi dia sendiri pun tak boleh nak janji sebab time date nikah and sanding i tuh.memang ramai sangat majlis yang Azika kena handle. But then,dia cakap under Azika Collection ade a few make up artist.i just doa hope i dapat MUA yang ok...at last,malam before nikah i dapat call dari Kak Zee Fitri.nie lah orang yang akan make up kan i time nikah and sanding..Orang nye memang best.happy go lucky..sambil make up boleh buat lawak, gelak2, makan2..tapi tangan sentiasa bergerak..then,hasil nye memang awesome..


Make-up during solemnization..Simple,natural and nice :)


Reception Make-up..look..smokey eyes..

For solemnization i requested for a simple make up..yang sesuai untuk majlis akad nikah. I think she expect for the smokey eyes look :) So,yeah she is fully recommended for those for bride to be out there and for those who love similiar style! and look smokey eyes2 gitu ! hehe =)




-Hunnybee’s -

Monday, 1 October 2012

4 month as a wifey...:)


Assalamualaikum....

Dah lama tak update entry kan..:) hehe..ari nie 2 October 2012.So,genap 4 bulan i menjadi isteri kepada suami tercinta Mohd Hadi Mokhtar.ALHAMDULILLAH...sepanjang 4 bulan bergelar isteri kepada suami tercinta,semuanya okay.hal kecik2 and gaduh2 manja tuh biasa lah kan..asam garam rumah tangga.As long, kite suami isteri pandai handle problem tuh..InsyaAllah everything gonna be ok.

4 bulan eh...4 month....huhu...rase macam baru last week nikah dan bersanding..hehe..rindu sangat2 saat suami lafazkan akad nikah.paling bermakna dalam hidup i.Genap 4 bulan nie jugak ari nie 2 October 2012 (Thursday)..i tak pernah rase happy macam nie..nak nanges...bukan nanges sebab sedih ke ape...nak nanges sebab terharu dengan rezeki yang Allah S.W.T kurniakan pada i dan suami..Alhamdulillah....syukur pada mu Ya Allah......happy..happy...happy......amin...........:)





Ya Allah,Ya Tuhanku kau permudahkan lah segala urusan kami..Limpahkan Nur Kasih, Limpahkanlah berkat dan rahmatmu, murahkan lah rezeki kami, kurniakan kami zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh serta berikanlah ketenangan kepada kami di dunia dan akhirat.
Amin Ya Rabbal Alamin..




-Hunnybee’s -

Wednesday, 26 September 2012

Happy Birthday Suamiku :)



Happy Birthday lovely husband :)

No cakes,no candles,no real birthday presents,not even a birthday song but last week's dinner date was the best birthday celebration for my husband.

Actually,I've no idea tak tahu nak celebrate birthday my husband macam mana.nak buat suprise macam mana i tak tahu.Before this,time zaman bercinta-cinta dulu i just bought him present.pastuh,ktorang pergi makan-makan.Kononnya,this year nak buat lah kelainan sikit.masak-masak sendiri ke,and set-up sendiri candle light dinner ke.huhu.romantic habes.haha..:) tapi memandang hari tuh kerja.i decide nak celebrate kat luar je.i pun bagitahu husband ajak dinner kat Chilli's KLCC.after i had discussed with HM.Dia pulak tak nak dinner kat KLCC,katanya tak best sebab tak boleh sembang-sembang and borak lama-lama sebab KLCC 10pm dah close kan.so,i pun turutkan je lah kata suami.tuh yang dia mahukan.Lepas dah google ktorang decide dinner kat Naili's Place kat Sentul..muktamad dah.tak payah pening-pening  fikir :)
Naili's Place tempat dia not bad la..we're having the western food.

We spend more than 3 hours.sembang-sembang and borak-borak dalam environment yang agak berbeza.Even ktorang duduk satu rumah pun.sometimes tak cukup masa untuk kami sembang macam-macam hal.So,bila dah dekat luar nie.ktorang guna masa yang ada sebaik nya..hehe..=)

Happy Birthday Lovely Husband ! May Good Bless u always and hope all your dreams will come true.And i want you to know that you are still the one that i enjoy being with.You are still the one i think about all day,the one that i want to be with everyday.It means so much to know that u're always there for me.Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.Semoga ikatan perkahwinan kita kekal hingga ke syurga.

I Love u forever more :)


Love :)


Sirlon Steak..that was what I had :)


Hubby had the Steak served with Black Pepper Sauce and veggies..

Again..hubby punye..Mushroom soup and Garlic Bread..

 
Citarasa yang same..Fresh Lime =)


Naili's Sentul :)




-Hunnybee’s -

Thursday, 20 September 2012

Honeymoon :)

Honeymoon dah 3 bulan kot.agak2 dah basi ke story i nie.hehe..but,i don't care,i kisah.i nak share jugak entry nie and i nak bagi review sikit tentang Pulau Redang.huhh..kalau u'ouls nak tau Pulau Redang nie lah destinasi pilihan kami untuk honeymoon.

 

Love this picture !






Ooopss...=)



Actually,kami tak planned pun nak pergi Pulau Redang nie.i beriya2 sangat nak Honeymoon kat Bali.previous entry Matta Fair tapi hubby pulak tak nak.Katanya Malaysia nie banyak pulau yang cantik2 dan menarik.Why not, honeymoon kat negara sendiri je.i akur dan patuh arahan suami.ikutkan saje la...hubby ajak pergi Pulau Langkawi.tapi i bagitahu hubby Langkawi dah pernah sampai,so i suggest untuk honeymoon kat Pulau Redang.hubby pun agree.So,kami decided pergi terengganu drive je coz i pun boleh bawak hubby balik kampung.Sepanjang bercinta,bertunang dan hingga lah kawen hubby tak pernah jejak kampung i. i pun ambik kesempatan bawak hubby kenal dengan sedara mara di Terengganu.

view memang best..i'll miss that moment :)


malam pulak kami jalan2 kat tepi pantai.ade live band..



Tak dapat stay kat Laguna Redang.dapat lalu depan and tengok pun jadi lah..:(







time nie dalam ferry dekat Jetty Shah Bandar


Hehe..same shirt :) Sweet couple lah konon nye...ye ke??


Abaikan picture i yang atas tuh..budak demok okay.fullstop !!

Kami tak booking nak ke Pulau Redang nie.just walk in je.actually kami nak stay kat Laguna Redang tapi dah full booked.still available just Redang Beach Resort.dah takde pilihan lain kami just booked 3D2N package include snorkelling :) nak tau tak nape full booked time kami pergi tuh.singapore time tuh school holiday.So,memang full la...So,pesanan untuk bride to be kat luar sane.If you'all nak pergi honeymoon and holiday better book 2 or 3 month before.lebih selamat..tak de lah rushing and risiko takde bilik hotel.Redang Beach Resort not bad best.makan pun sodap..bilik pun ok.4 star rating i boleh bagi..hehe =)


Ke'chubby' an ku terserlah..haha


Picture nie one day before g Pulau Redang.bawak hubby jalan2 kat Pantai Batu Buruk.


tenang =)

while waiting the ferry.dah check out da..:)

wahhh...!! gaya mak datin..puihh..time nie dah nak balik.so,dress-up memang mcm gini ;)


Next Honeymoon hubby??? hehe..we're all always miss u Redang.that's our sweet memory.i'll never and ever forget.



-Hunnybee’s -